Snöröjning – The aftermath.

    Blogg | 29 November 2016

Det har skrivits ledare och spaltmeter om snöröjning i Stockholm och vintern har inte ens kommit, iaf inte enligt kalendern. Nu när hösten håller på att gå över till vintern med första advent redan avklarad så inser man vilka andra nackdelar dålig snöröjning innebär.

Titta här:

Det här är en vit bil. En vit bil som har åkt på Stockholms vägar i endast en vecka! Hur grisigt är inte det på vägarna nu när all snö har smält bort och har dragit med sig all gyttja ner på vägarna som nu hamnar på bilarna, skorna, cyklarna…

Stockholm har blivit grisigt. Facebook feed:en visar stockholmare som får bluff fakturor, bekanta blir rånade mitt på Lilla Essingen, själv undrar om det inte vore bättre att flytta ut till skogen. Skärpning!

Produktfotograf – “How to” i hur man tar produktbilder. Behind the scenes.

    Blogg | 28 November 2016

Under mitt tidigare liv har jag fått hålla i kameran ganska ofta. Inte nog med att jag fotade på nattklubbar, men också jobbat en hel del som produktfotograf. Vet inte vilket som var roligast, men att fota berusade personer klockan 01:30 mitt på Stureplan är ungefär lika kul som att fota ett golvstativ eller ett väggfäste i ett mörkt källarförråd. Men det är allt runt omkring som är roligt.

Mina produktbilder har tryckts på kartonger, i broschyrer och tidningar samt kan enklast ses i butiker som ex-vis Clas Ohlson eller Dustin, men också i 100-tusentals upplagor i olika webbutiker runtom i Europa.

Hur brukar man producera dessa produktbilder då? Enkelt! Här ser ni en före och efter bild.

Ett enkelt sänglakan, två-tre studioblixtar och en kamera. Ett bildredigeringsprogram och lite tålamod så är bilderna klara för tryck. Naturligtvis efter lite friläggning, färgjustering, rotation, justering av perspektivet och lite copy-paste arbete. Just det, lite jobb med “healing tool” tillhör spelet också.

Ibland går det dock inte som planerat och man får improvisera (rätt ofta) med hur produkten ska placeras så att vinklarna ser bra ut och att ljuset studsar korrekt. Till det har man en begränsning pga utrymmet man fotar i samt hur stort objektet är. Oftast är alla dessa delar obekväma till sin maxgräns.

Nedan kommer ett axplock på några bilder som jag har tagit tidigare. Några bättre än andra, men produktfoto är absolut något jag skulle kunna tänka mig att köra som större hobbyprojekt… Hör av er om ni behöver produktbilder till er nya Tictail butik eller annan webb shop så kikar vi på detta. ;)

11 av 12 månader.

    Blogg | 27 November 2016

Då var det återigen dags att skapa en önskelista lista med nyårslöften. Det här årets löften är uppfyllda en månad före deadline! Känns bra. Mycket bra. #highkick180