Uppkopplingen

    Blogg | 23 April 2013

Note to self: Att ta bort Facebook och Twitter apparna från mobilen gör livet så mycket enklare, lugnare, intressantare och mer utvecklande.

Unts Uns.

    Blogg | 21 April 2013

Hittat en låt som är helt ok. Enjoy.

Pushing my own envelope.

    Blogg | 20 April 2013

Har alltid varit intresserad av mina egna gränser. Idag var det dags att testa, hur mycket kan man egentligen stå ut med fysiskt på en dag?

Dagens började kl 07:00 med en supergod frukost bestående av keso, musli, bär och yoghurt. Vidare till träningen med trevliga gänget (Team Rynkeby) där Marie ställde till med en runda ute på Ekerö som resulterade i 65 km cykling. Mestadels i täten av klungan med Lasse, Håkan och Bela. Gruppen var pigg och vi höll bra genomsnitt.

Hem, byta om och vidare direkt till Mackan. I väntan på Janne har vi hunnit sticka till BMW för att kolla lite reservdelar till min bil och sedan tvätta Mackans fina pizzaracern ;). Då kom Janne och vi slog till med en runda på 18,6 km. Det gick tungt, men jag tog mig runt. Tankarna direkt – aldrig mer, men redan nu så är jag sugen på en runda till imorgon, men det ska bli total vila efter dagens galenskaper.

Dagen avslutade med en pizza och lite kebab samt en film hos Janne.

Nu är det dags för lite relax och sen sova, för att möta morgondagens utmaningar. Älskar’t!

Och ja, Marie bangade på en tripp till Uppsala. Aj aj. ;)

Tur är snyggt. Eller coolt?

    Blogg | 18 April 2013

Jag har aldrig varit någon fantast av att följa några idrotter eller idrottsprofiler. Under mitt liv har jag istället provat på många idrotter där jag gav bland annat 9 år av mitt liv till fäktning (värja) samt mycket mindre perioder åt wakeabording, löpning, gym, tennis, simning, badminton och nu cykling.

Jag tänker. Är det här coolt eller snyggt eller är det tur det man ser i videon här intill? Eller är det som signaturen säger: Moral Arrividerci och total galenskap?

Många idrotter som utövas på en högre nivå har en intressant detalj. Alla prestationer som händer av en slump och med lite tur kallas för “snygga”. “Snyggt mål” är väl den mest missbrukade of them all. Bara att se här nedan. Hade kommentatorerna varit säkra på att Zlatan skulle sätta målet skulle de börja kommentera med “Nu får Zlatan bollen och han sätter den… Ja, han gjorde det igen… bla bla bla” redan när de sett att han skulle få bollen. Tyvärr så är de lika förvånade och kallar det för “the most insane goal”. Så sker i de flesta fall när någon gör mål. Skicklighet eller tur? En blandning och en person kan inte ha så mycket tur på en och samma gång säger ni? Försöker man tillräckligt många gånger, kommer man lyckas någon gång – det är grundläggande principen av alla statistiska teorier. ;)

Thoughts?

Via Youtube

    Blogg | 18 April 2013

Daft Punks omtalade skivsläpp och deras senaste låt “Get Lucky” skördar kommentarer. Tycker att deras låt blev väldigt lyckad. Om är för repetitiv, men å andra sidan är det ju Daft Punk.

När vi ändå lyssnar på grymma låtar kan redaktionen rekommendera även denna låt. Videon för övrigt är ganska kool den också.