Baby steps to world domination.

    Blogg | 27 February 2012

En okänd plats någonstans i Stockholm. Dämpad belysning med starka strålkastare riktade mot scenen. En massa publik. Alla står. Ovationer. En del visslar, de flesta jublar. Alla ler. Man kan ana viskande i publiken.
Strålkastarna är samlade kring en punkt på scenen. Där står…

Jag.

 

Ja ja, jag har bara läst en rapport från Civilekonomerna per 2011. Tre år efter examen. Och vilka är de vanligaste arbetsområdena för civilekonomerna.

Nu kan jag med säkerhet säga att jag har det bästa jobbet. Vem kunde ens tveka? Du? Inte jag! Under mina år i tjänst har jag provat på det mesta ur listan och lite därtill. Jag har genomgått en gedigen utbildning ute i verkligheten, på ett inom sin bransch ledande internationellt företag. Jag har verkligen lärt mig en hel del. Jag tackar. Verkligen. Ett år här är 4 år bakom en skolbänk. Om ens det.

Ovationer fortsätter, nu även från min sida. Jag vill tacka min mor, mina chefer och de som arbetat med mig hittills.

Tack.

Nu är det dags att fortsätta med utvecklingen.
“Baby steps to world domination.” (c) N.P. ;)

Med vänlig hälsning genom året. Fyfan!

    Blogg | 27 February 2012

Jag har verkligen gett det en fundering. Om man i genomsnitt skickar 50 mail om dagen och i varje skriver “Med vänlig hälsning,” som tar cirka 2 sekunder att skriva så är det 6,2 timme på ett år som har 224 arbetsdagar som man spenderar med detta onödiga arbete. Lägg till ett par timmar till om man lyckas skriva “Med vnälig hälning,” och måste redigera felstavningen.

Hur sjukt är inte det? Effektivetet, folket, effektivitet!

Det här inlägget tog väl 5 timmar av mitt liv som jag nu åste ta igen på annat sätt ;)

Veuillez agréer! (FR)

Snabbare i uppförsbacke

    Blogg | 26 February 2012

Haridag slagit mitt eget rekord för Hagaparkens 4,1km varv. Förra sommaren hade jag 20:01 som bästa tid när jag tränade inför Sthlms Halvmaran. Helt nöjd var jag inte och vintern har inte heller spenderats på latsidan.

Idag har jag lyckats ta mig runt på 19:32, vilket är mitt personbästa för varvet. Det är väldigt bra utgångsläge för säsongen iaf. Och ja, iår blir det Halvmaran igen.

En sak jag noterade när jag analyserade varvet är att jag springer snabbare uppför än på resten av varvet. Skitskoj.

 

Tweets blir sökbara i Ryssland

    Blogg | 23 February 2012

Twitter är en erkänd källa till live och operativ information från världens alla hörn. Nu ska alla tweets bli sökbara i Rysslands sökmotor Yandex ( www.ya.ru eller www.yandex.ru ) – allt detta live och med omedelbar indexering i söksystemet. Det skriver Reuters.

Själv kan jag tillägga att Yandex är ett av företag som jag själv skulle investera i. De är mycket framgångsrika och har ett stabilt varumärke i Ryssland. Just varumärket har utvecklats av den eminenta designbyrån / studion Art.Lebedev ( www.artlebedev.ru ) som har tagit fram en mängd olikatjänster som finns inom Yandex. Jandex var för övrigt ett av landets första företag i Ryssland som vågade och bytte deras logotyp från den engelska stavningen till den ryska ( Яndex => Яндекс ).

Utvecklingen kan man se här: http://www.artlebedev.ru/everything/yandex/identity3/

Ett smart drag av Yandex som jag personligen följer noga.