Bok

    Blogg | 20 October 2010

En bok som jag roar mig på kvällarna efter 4 år på civilekonomprogrammet…

Bostadsmarknaden mattas av?

    Blogg | 20 October 2010

Idag har jag på ett eller annat sätt kommit i kontakt med mäklare och det inte bara för att jag letar en lägenhet.

Imorse ringde en mäklare och ville veta mitt sista bud på en lägenhet på Lilla Essinge.

På förmiddagen stötte jag på Notars reklamkampanj på webben.

På kvällen stod jag i kön på Ica med en mäklare bakom mig som krängde en lya och bokade visning.

Nyss stötte jag på Mäklarhusets representanter som stod vid en monter i ett köpcentrum och såg trötta ut.

Är det så att bostadsmarknaden mattas av och mäklare annonserar mer eller är allt som det ska när man ser att vissa mäklare har fullt upp?

Nya motorer eller nya plan?…

    Blogg | 17 October 2010

Den frågan ställde sig Ryanair som nu tvingar Boeing att producera nya motorer till deras 737:or. Detta för att förminska bränsleförbrukningen.

Boeing å andra sidan ville producera nya ersättare till dagens 737:or men är nu tvungna att ge besked innan året är slut om vilken väg ska Boeing ta.

Här får vi se om kunden har alltid rätt. Jag tycker att utvecklingen ska gå framåt och inte stanna pga snåla Ryanair som tjänar stora pengar på försäljning av plats för extra väskor, förtur i köer osv. Jag tror att nya flygplan i kombination med uppdaterade motorer är en bättre lösning för Boeing och flygindustrin på lång sikt. Vad tycker ni?

Budgivningar

    Blogg | 17 October 2010

Imorgon är det dags för ännu en visning och dags för budgivning. Just nu leder jag en av de med högsta bud på 1450000:- för ett par kvm på Kungsholmen / Fredhäll.

Ni som varit med på budgivningar förut vet hur pirrigt det är när man väntar på det där magiska samtalet från mäklaren om att budgivningen tar snart slut och du är en av de aktiva budgivarna som är kvar. Vi får se om det blir så även nu i veckan. Tisdag blir en tuff dag vad gäller den saken.

Inte så fel

    Blogg | 13 October 2010

Lägenheten i Solna gick för 1 440 000:-

Det betyder att jag värderade lägenheten lite för lågt. En ökning från min gissning på 1 400 000:- på endast 2,8% får duga. En helt ok gissning för att ha varit på första visningen i området. Nästa gång tar jag en och köper den direkt.