Träningsapp med träningsprogram – gratis, utan reklam och med hög kvalitet! Nike Training Club.

    Träning | 1 January 2018

1 Januari 2018. Allas nyårslöften? Börja träna såklart! Helst on demand, men en app som underlättar.

Själv har jag tagit en joggingtur när hela staden fortfarande sov. Utvilad. Pigg och glad trots att pulsklockan valde att ta en paus just idag. Nåväl, nog om det… 7-8km i lugnt tempo är det som får året att kännas bättre!

Letar du efter en riktigt bra, gratis och funktionell träningsapp med färdiga träningsprogram som man kan följa eller anpassa egna program för Beach 2018? Det finns en uppsjö med sådana. En av de bättre är FMTK-appen, men den ska man behöva logga in i varje gång, vilket kan kännas lite jobbigt, även om upplägget är bra trots ett fåtal program. En annan som är lite väl hypad är Mized, men innehåller alltför få gratisprogram.

I hereby give you – den i särklass bästa träningsappen av de alla. Färdiga träningsprogram med tidtagning, videosekvenser och färdiga program som kan anpassas efter varje behov. Inte nog med det kan man lägga till vänner att tävla mot och följa Nikes egna nyheter och allmänna träningstillfällen i hela världen. Riktigt bra!

Appen heter: Nike Training Club

Håll tillgodo! Och ha ett perfekt träningsår! :)

Ouch-story och drömmar om nya lopp.

    Blogg, Träning | 7 August 2017

Sprang hem idag, som ni ser ovan. Känns bättre och bättre för varje gång efter mitt besök hos Access Rehab. Även om tempot är inte bra nog, så tar jag det väldigt försiktigt. Anledning till det? Just det jag har ju inte berättat…

Såhär var det. Efter att jag har behandlat det högra knät och benet så kändes det direkt mycket bättre – jag “flög” hem, dessutom fick jag rekommendationen att fortsätta springa i mindre omfattning, så att alla leder skulle landa rätt igen. Jag var bra sugen på att gå ut och springa – inte minst på grund av att jag brukar gå på magkänsla och den sa – “ut och kuta, gärna i terräng!”.

Under helgen som kom gick jag upp väldigt tidigt. Det pirrade i magen av att jag ville ut och springa. Ut till Hagaparken, så som jag har gjort säkert 1000 gånger förut. Brunnsviken runt är favvorundan. Här är det förresten.

Några steg in i rundan var känslan fantastisk. Måste säga att balansen var något rubbad då jag fick mitt högra ben förlängd en centimeter och ja, det kändes lite ovant att kunna springa rakt. Hursom… jag var på min femte kilometer. Stigen jag sprang på var smal och terrängen var rätt kuperad. Plötsligt dyker två tanter upp runt hörnet och jag väjer lite för att inte springa in i dem. Det är här det roliga händer. Den nyligen finbehandlade, nyläkta foten och knät får för sig att tappa det helt. Fotleden vrider sig 120 grader inåt och jag faller som en mindre elefant. Galet klumpigt och nästan i händerna på de chocked tanterna som tror att jag börjar anfalla, medan jag försöker egentligen rädda det som går att rädda (inte mig själv, för det är redan kört, men däremot telefon, bilnyckeln och kläderna). Boom! säger det och jag är heltäckt i damm och känner av att cirka 500 småstenar har trevligt nog satt sig fast i vänstra benet. Försökte komma upp och jäklar insåg jag – min höger fotled var stor som en apelsin och jag kunde inte gå…

Tanterna försökte hjälpa till och ringa en ambulans, men jag lovade att jag var OK och började halta iväg in i skogen för att (!) avsluta joggingturen.

Här måste jag ändå göra en notis – det är den enda händelsen då jag avbruter ett träningspass eller ett lopp för den delen. Jag har aldrig brutit en runda. Visst har jag börjat gå istället för att springa då kroppen inte kändes bra, men aldrig vänt hemåt utan att gå i mål på ett eller annat sätt!

Nu gick det inte. Jag haltade tillbaka till bilen efter att ha insett att det här är slutet för dagen. Det tog mig 1,5 timme att gå tillbaka den sträckan som jag sprang dit på cirka 25 minuter.

Hem. Dusch och tvätta såret. Upp med benet och på med all is från kylen.

I skrivande stund är svullnaden till stora delar borta. 1177 vårdguiden har gett rådet att inte belasta så hårt, därför har det blivit kortare rundor i lagom tempo. Jag fick också veta att en svår stukning som jag har råkat ut för läker på cirka 6 (!) veckor. Det ni!

Nu sitter jag och drömmer bort till onsdagen, för då… Då ska jag med Stockholm City Triathlon på en open water träning. Jag vill verkligen testa och se om kroppen kan komma i form inför en Ironman 70,3. Det har varit min dröm alldeles för länge helt enkelt och nu när jag blir äldre inser jag att jag kommer inte förlåta mig själv om jag inte slutför åtminstone ett sådant lopp – det vore att avbryta lite väl tidigt och det är inte likt mig.

Klättring, bouldering och topprep – all in 2017 / 2018?

    Blogg, Träning, Video | 3 August 2017

För några dagar sedan satt jag och kollade på Skatteverkets hemsida om skattefri friskvård och vilka idrotter kan dras på företagets friskvårdsbidrag, om man nu har sådant på sin arbetsplats. Där brukar man få inspiration till nya utmaningar och att testa nya idrotter och aktivitetsformer när gymmet och joggingen börjar bli en rutin ett par gånger per vecka.

Jag såg att klättring är en av sådana sporter. Blev riktigt sugen på att gå all-in och “lösa problem” – det är just så klättrare säger när de ska klättra uppför ett visst led. Jag har ju sedan gammalt ett grönt kort och har nyligen varit där med F.

Kanske ska kika vidare på sele, karbin, skorna och lite magnesium för att öva på apkonster på hög nivå. Ni kanske vill haka på och köra lite då och då? Hojta till! Ska nog hålla till på Klätterverket i Sickla.

Här kommer en oldie, but a goodie.

Access Rehab omdöme – kiropraktor och naprapat i Stockholm

    Blogg, Träning | 26 July 2017

Det är viktigt att hand om kroppen. Speciellt om man tränar, och även om den träningen inte är så regelbunden. Själv har jag kört några lopp – både Stockholm Marathon och Vätternrundan har varit på agendan nyligen – med tätt träningsschema inför och emellan loppen. Det sliter på kroppen och en service är viktig just vid dessa tillfällen.

Jag har under träningspassen känt av knät och efter större ansträngning har det gjort ont och ömmat rakt under knäskålen. Jag har försökt träna upp musklerna kring knäna, men resultatet kommer inte så snabbt, däremot vill man ha en snabb och professionell åtgärd på detta så man inte behöver tappa träningstempot under sommaren. Googlar man på symptomen utan att veta kan man till slut landa i att man har en hjärntumör, artros och att det är ärftligt redan från neandertalarna som sprang mycket när de jagade – att man därmed skall röntgas, marinera sig i Voltarén och gå endast i nödfall.

Jag tog steget vidare och letade efter proffshjälp istället. Efter en research bokade jag tid hos Jonatan Lundevall på Access Rehab i Stockholm. Fick tid omgående.

Vi gick igenom en massa under besöket och förutom tips och tricks fick jag återställda höfter så att benen blev lika långa igen samt att smärtan i knät försvann. Jag ska nu testa att springa enligt instruktion från Jonatan och se hur det hela utvecklas, men har redan nu känt av att jag går bättre utan att stödja mig på ena benet för att kompensera för skadan och belastningen.

Riktigt bra hjälp från Access Rehab – därav detta inlägg med bra omdöme, som är inte sponsrat av någon. Jag har betalat min tid själv, privat.

 

 

Intervaller vid hamnen

    Blogg, Träning | 26 July 2017

Jag har förmånen att bo nära vattnet. Det är ett stenkast till Sundbybergs båtklubb som ligger i Bällstaån och det är ett rent nöje att ta ett intervallpass längst med de raka promenadstråken som finns där.

Tog ett pass för två dagar sedan. Ett lugnt sådant, men toppade det hela med hopprep. En billig investering som är enkel att ta med på en runda och hoppa några hundra gånger. Tyvärr har knät spökat lite så det blir lite vila och ett besök till doktorn innan jag återupptar allt igen.