Gokart i Stockholm? Åk till Norrtälje!

    Blogg, Video | 16 July 2019


Det var en vanlig söndag. En söndag som vi inte visste vad vi skulle göra med. Jag satt framför datorn och försökte hitta en sysselsättning ett par dagar framöver. Katya lyssnade på en ljudbok och kikade ut genom vårt stora vardagsrumsfönster och kollade på alla regnmoln som snabbt flög förbi. Plötsligt ringde telefonen. Sebbe ringde…

Vi tänkte åka gokart. Ska ni med? GokartFörAlla i Norrtälje har öppet och har en fin bana!

Klart vi skulle med! Även om Katya tvekade först så hann vi lasta in våra GoPros in i bilen, ta min hjälm och flög fram till Norrtälje. På vägen kom vi ikapp den andra bilen som Sebbe körde och några minuter senare var vi framme.

En riktigt fin bana med bra bilar. Vi körde några race och lyckades spendera typ 3 timmar på banan. Ja, bilderna och videon säger mer så se själva.

Efter att ha kört typ 40-50 varv var det dags att åka hem, men vi svängde förbi McD för en stödburgare och eftersnack. Vem vann? Vi körde ganska lika, jag vann en heat och Sebbe tog den andra. Riktigt skoj!

En helt perfekt dag som kunde ha gått förlorad om ni frågar mig.

Kvällen spenderade vi i soffan och spelade schack. :)

Födelsedagsfirande och Bodyflight

    Blogg, Video | 16 October 2018

I söndags firade vi Katyas födelsedag! Redan från tidig morgon med blommorna, ballongerna och uppdukat frukost var det full fart på aktiviteterna.

Jag gick upp vid 06:00 för att dekorera lite hemma, duka bordet inför frukosten och tog fram blommorna, ballongerna och presenterna som jag gömde undan dagen innan i ett rum som jag låste. :)

Väckte Katya och medan hon gjorde sig i ordning sprang jag iväg för att hämta upp hyrbilen samt hämta min mamma som skulle vara med på frukosten och under resten av dagen. Det visste inte Katya om, så redan här började överraskningarna. Presenterna, tårtan, frukosten och att min mamma skulle vara med visste hon ju inget om. Desto mindre visste hon om vilken aktivitet jag har planerat för dagen. Med tanke på de drömmar hon hade om att hoppa fallskärm samt mina tankar om att jag inte skulle riskera någon liv på det sättet blev det det nästbästa alternativet – bodyflight!

Efter att ha ätit frukost och öppnat presenterna var det dags för några timmar hos Bodyflight i Bromma.

Det blev väldigt uppskattat även om det var riktigt pirrigt i början. Jag har ju själv kört det tidigare, så det är ju en riktigt rolig grej att göra. Lite udda är den också! Tyckte att Katya var riktigt duktig givet att det var första gången i en vindtunnel. Själv var jag där och försökte “simma” omkring utan någon bättre kroppskontroll.

Dagen fortsatte sedan med en snabb mini-fest hemma när släkten överraskade med sång och tilltugg och sedan gick vi vidare till Tiflisi – en georgisk restaurang – en av våra favoriter faktiskt. Väldigt bra mat, även om miljön kanske liknar en kvarterskrog. Avslappnande är nog snarare ordet som kan beskriva stället och upplevelsen är alltid trevlig.

Trötta, men glada var vi hemma i säng ganska sent för att vara en söndag, men det blev en fartfylld dag att minnas. :)

Bilder och Video från Schweiz och Frankrike

    Resa, Video | 26 July 2018

 

Något kreativt

    Blogg, Video | 23 July 2018

Varje sommar, när alla andra har semester och ungefär samtidigt när jag har en period av aktiv vila (semester-ish) så väcks viljan att skapa något mer kreativt. Tidigare år har det varit allt från projekt som Interval Runners Nordic samt ett nuvarande projekt som jag har back-stage som en back-up plan för min karriär.

Det får hjärnan att tänka lite. Så nu, med Storytel i lurarna, sitter jag och redigerar videos från senaste resan till Schweiz. Har också en backlog med bilder därifrån och också från Belgien, så ska försöka återberätta resan något senare.

Som vanligt, när man börjar fördjupa sig i saker finns det inget botten direkt – jag kan gräva hur djupt som helst – det där med att lära sig redigera videos snabbt och effektivt är en hel vetenskap, så jag läser en hel del artiklar kring ämnet samtidigt…

Förresten, ni som inte visste har jag en egen YouTube kanal med några få videos – en kanal med 80k visningar, 24 prenumeranter och allt det sedan 2011… haha!

Klättring, bouldering och topprep – all in 2017 / 2018?

    Blogg, Träning, Video | 3 August 2017

För några dagar sedan satt jag och kollade på Skatteverkets hemsida om skattefri friskvård och vilka idrotter kan dras på företagets friskvårdsbidrag, om man nu har sådant på sin arbetsplats. Där brukar man få inspiration till nya utmaningar och att testa nya idrotter och aktivitetsformer när gymmet och joggingen börjar bli en rutin ett par gånger per vecka.

Jag såg att klättring är en av sådana sporter. Blev riktigt sugen på att gå all-in och “lösa problem” – det är just så klättrare säger när de ska klättra uppför ett visst led. Jag har ju sedan gammalt ett grönt kort och har nyligen varit där med F.

Kanske ska kika vidare på sele, karbin, skorna och lite magnesium för att öva på apkonster på hög nivå. Ni kanske vill haka på och köra lite då och då? Hojta till! Ska nog hålla till på Klätterverket i Sickla.

Här kommer en oldie, but a goodie.